opc_loader

Oxaalzuur 800 gr.

9,95

Oxaalzuur kristallen 99,5% zuiver!
Wordt vaak gebruikt om ontweringswater van te maken, dit kun je zelf heel simpel maken door oxaalzuur in water te laten oplossen.
Met deze oxaalzuur oplossing kun je verweerde plekken uit hout of roest van metaal verwijderen.

Oxaalzuur is biologisch afbreekbaar waardoor het een duurzame keuze is voor verschillende toepassingen en minder schadelijk voor het milieu in vergelijking met sommige andere chemische stoffen.

  • 99,5% zuiver
  • CAS: 144-62-7
  • Biologisch afbreekbaar 

Ontkalken: Oxaalzuur wordt vaak gebruikt als een krachtig ontkalkingsmiddel voor huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en waterkokers.
Het helpt kalkaanslag effectief te verwijderen, waardoor de levensduur van de apparaten wordt verlengd en de efficiëntie wordt verbeterd.

Roestverwijdering: Dankzij het vermogen om metaaloxides op te lossen wordt oxaalzuur gebruikt voor het verwijderen van roestvlekken op metaaloppervlakken.
Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan reinigingsmiddelen en roestverwijderaars omdat alleen de roestlaag wordt aangepakt en een eventuele verflaag daaronder weer zichtbaar kan worden. 

Instructie ontweringswater
mixverhouding: Los 100 gram oxaalzuur op per 1 liter warm water. 
Uw voorwerp is geheel onderwater, borstel deze tussendoor schoon en spoel af met schoon water, vervolgens weer terug in de oxaaloplossing.
Dit doet u net zo vaak tot het gewenste reultaat is behaald. Dat kan met een klein voorwerp met amper roest of verwering een half uurtje zijn. Maar met een helm kan dat dagen duren. ( ligt ook aan de sterkte van de mix en de hoeveelheid roest van uw voorwerp)  
Wanneer het water met uw voorwerp teveel verkleurt ( meestal groen) dan is de oplossing aan het verzadigen met vuil en kunt u het beste een nieuwe oplossing maken. Er is anders kans dat de verkleuring ook in uw voorwerp trekt. 

Tot slot goed na-wassen met schoon water om het zuur te neutraliseren en alle op het oppervlak achter gebleven kristallen te verwijderen.

Let op: 

Denk aan u veiligheid en gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen.