opc_loader

Renaissance wax 200 ml

19,95

Geeft een glasheldere, gelijkmatige en droge bescherming en wordt gebruikt om bijvoorbeeld munten mee te conserveren.

Olieachtige oppervlakken trekken stof en vuiligheid aan. Na verloop van tijd drogen geoliede oppervlakken uit en beschermen niet langer tegen invloeden van buitenaf. Bijenwas blijft kleverig en vettig aanvoelen en trekt dus ook stof en vuil aan. Vernis blinkt vaak te hard en ziet er onnatuurlijk uit. Op oneffen oppervlakken heeft het de neiging uit te lopen en te verzamelen in diepere delen, die dan verkleuren. Renaissance was daarentegen droogt hard en vetvrij op.

De voordelen van Renaissance Was:

 1. Veelzijdig
  Renaissance Was is en kan op praktisch elke oppervlak gebruikt worden. Renaissance was wordt al meer dan 40 jaar door professionele restauratoren en conservatoren gebruikt voor de restauratie en bescherming van kostbare museumstukken. Het wordt gebruikt op hout, metaal, marmer en ander gesteente, hoorn, ivoor, leder, papier etc. Renaissance Was wordt toegepast op munten, meubelen, houtsnijwerk, schilderijen, foto’s, sierraden, beelden, klokken, antieke wapenuitrustingen, gereedschap, papieren vliegers en modelvliegtuigen, (strijk)instrumenten etc.
 2. pH neutraal
  Renaissance was is en bevat geen zuren, die natuurlijke wassen als bijenwas en carnaubawas wel bevatten en daardoor na verloop van tijd de kostbare oppervlakken van antiquiteiten beschadigen.
 3. Vlekt niet
  Het druipt of verkleurt niet en wordt niet donkerder. Na droging is het zelfs op wit papier onzichtbaar! Op antiquiteiten laat het zonder polijsten een matte glas achter. Indien gewenst kan na opbrengen een glashelder resultaat verkregen worden door het met een zachte doek op te wrijven.
 4. Micro-kristallijne structuur
  Renaissance Was haar micro kristallijne structuur is veel fijner dan die van natuurlijke wassen en daardoor een hogere weerstand heeft tegen vocht. Het geeft hierdoor een hardere, zekere en onzichtbare barrière tegen vertroebeling, corrosie, vingerafdrukken en olie- water- en alcoholvlekken. Het heeft zich ook bewezen tegen verwering van bijvoorbeeld bronzen beelden in de buitenlucht.
 5. Goedkoop in het gebruik
  Indien op de juiste manier toegepast -in dunne lagen- is Renaissance was uiterst economisch in het gebruik en zijn de kosten vergelijkbaar met gewone wassen.
 6. Gemakkelijk te verwerken
  Zorg dat de te behandelen oppervlakken schoon en droog zijn. Dan spaarzaam met een zachte doek opbrengen. Hierna kan het oppervlak mat gelaten worden, of gepolijst worden voor een glanzend eindresultaat.
 7. Gemakkelijk verwijderen
  Restaureren vereist een omkeerbare bescherming. Renaissance was kan daarom gemakkelijk met terpentine weer verwijderd worden.

Aanbevolen bij dit artikel :