opc_loader

Handboek voor zoekers

37,50

Dit is de allernieuwste druk ( november 2022) van het belangrijkste boek voor alle beginnende en gevorderde schatzoekers. 

Dit 'Handboek voor Metaaldetector Zoekers' bevat alle metaaldetectorkennis, zoekgeheimen en foto’s van vondsten die de auteur in vier decennia bijeen wist te brengen.

Dit rijk geïllustreerde handboek bevat alle kennis, ervaring en kostelijke verhalen van metaaldetector-hobbyisten, zoekgeheimen en foto’s vanuit 40 jaar ervaring van de auteur.
Het boek zelf is daarom een rijk gevulde schatkist: vanaf het eerste tot het laatste hoofdstuk vindt de lezer waardevolle ideeën, kostbare informatie en nooit eerder gepubliceerde zoektips.

Nieuwe hoofdstukken: 

  • Magneetvissen
  • Zegelloodjes 
  • Meteorieten

Aangevulde en aangepaste hoofdstukken: 

  • Determinatie 
  • Wetgeving 
  • Metaaldetectie techniek

Honderden foto’s van metaalvondsten, vindplaatsen en zoekers verduidelijken de teksten en maken het lezen van dit boek tot een spannend avontuur. Alleen te overtreffen door zelf met een metaaldetector op pad te gaan en de kick van de eerste vondst te ervaren.

Gert Gesink hoopt met dit nieuwe boek opnieuw een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en een bredere waardering van deze prachtige hobby. Dat de juiste weg is ingeslagen, bewijzen berichten uit officiële recente bronnen. Zo meldt de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed tegenwoordig het volgende op hun site: ‘Vondsten metaaldetector-amateurs leiden tot nieuwe historische inzichten’. De afgelopen vier jaar zijn via het project PAN door 750 zoekers 75.000 nieuwe archeologische vondsten gemeld’.

Dit boek bestaat uit 320 pagina's.