opc_loader

Nokta RS 2020 pinpointer

99,95
Verzendmethode
Post NL:
6,50
Levertijd:
1-2 dagen

Nokta RS 2020 pinpointer

Op de meeste metaaldetectors zit een pinpointknop. Wanneer u met de metaaldetector een metalen object (vondst) gedetecteerd heeft en u drukt deze knop in dan geeft de detector een luide pieptoon wanneer de vondst precies in het midden van de schotel ligt. U heeft de vondst nu dus ‘gepinpoint’.

U kunt nu dus een mooi klein gat graven en dit hoopje aarde een halve meter naast het gegraven gat leggen. In dit hoopje aarde gaat u nu op zoek naar de vondst. Maar soms lijkt dit eenvoudiger dan het lijkt; de vondst heeft vaak dezelfde kleur als de aarde en is soms zo klein (maar wellicht wel uiterst waardevol!!) dat u deze niet kunt vinden. Zit de vondst nu in het hoopje aarde….of wellicht nog in het gat..en moet u nog iets dieper graven..of iets meer naar links of naar rechts?

Om dit dilemma voor te zijn schaft u een pinpointer aan! De antenne van de pinpointer haalt u door het hoopje aarde; geen pieptoon? Dan stopt u de antenne in het gegraven gat. U zult zien dat daar wel een pieptoon optreedt. De vondst ligt dus nog in het gat! Andersom geldt het zelfde. Pieptoon niet meer in het gat, maar wel in het hoopje aarde: de vondst ligt wel degelijk in het hoopje aarde en u heeft er dus overheen gekeken!

Een goede pinpointer verdient zich dus makkelijk terug en maakt het schatzoeken naar kleine vondsten veel efficiënter en dus leuker!

De Nokta RS pinpointer is uiterst handzaam en weegt slechts 127 gram. Hij werkt urenlang op een 9-volts blokbatterij.

Onlangs is deze pinpointer nog verder verbetert. Hij is nu voorzien van een rubberen water-en vuilbestendige aan- en uitknop.

De werking van deze pinpointer is als volgt:

1 x drukken op de knop; pinpointer staat aan. Wanneer u nu de antenne richting een metalen voorwerp richt, gaat de pinpointer sneller piepen naarmate u dichterbij het object komt. Wanneer u er bijna bent hoort u een constante pieptoon of triltoon.

Wanneer u nog een keer op de knop drukt staat de pinpointer op trillen i.p.v. piepen. (nog een keer drukken en hij staat weer op piepen).

Dubbelklik op de knop en u kunt de gevoeligheid instellen op 4 verschillende standen (nieuw voor dit jaar!)

Houd de knop 3 seconden ingedrukt en de pinpointer gaat uit: simpel en doeltreffend!

Samengevat:

  • Bij ons alleen het nog verder verbeterde model
  • Afmetingen 23 x 5 x 2,5 cm
  • Gewicht: 127 gram
  • Instelbaar op piepsignaal of trilsignaal
  • Waterdichte antenne
  • Vuilbestendige aan- en uitknop
  • Ledlampje gaat automatisch aan in donker

Bij DetectorWereld geleverd inclusief:

  • Fraaie lederen holster, voor bevestiging aan (broek-)riem
  • Topkwaliteit 9 volts batterij
  • Schriftelijk 24 maanden garantie op de elektronica

Aanbevolen bij dit artikel :